Снимка Pixabay/ MichaelWuensch, графика Bloomberg Новина за криптовалутата е водеща в световните агенции

...
Снимка Pixabay/ MichaelWuensch, графика Bloomberg Новина за криптовалутата е водеща в световните агенции
Коментари Харесай

Най-големият спад в цената на биткойн разклати вярата в криптобума

Снимка Pixabay/ MichaelWuensch, графика Bloomberg 

Новина за криптовалутата е водеща в международните организации сега. Най-голямата криптовалута биткойн поевтиня с 21% в неделя и в понеделник достигайки до цена от 32 389 $. Това е най-големият двудневен спад, откогато международните пазари бяха ударени от пандемията за първи път през предходната година и наблюдавахме рекордно високо равнище от съвсем 42 000 $ на 8 януари.

Към обяд българско време обаче на борсата Coindesk биткойнът се възстановява до 36 187.78 $, написа bloombergtv.bg. 

„ Трябва да се дефинира дали това е началото на по-голяма промяна, само че е допустимо да е по този начин “, разяснява Виджай Айар, началник на звеното за бизнес развиване на криптоборсата Luno в Сингапур.

Цената на биткойн се е нараснала повече от четири пъти през миналата година, събуждайки мемоари за манията от 2017 година, която бе последвана от бързо сриване на цените.

 Цената на

Цената на биткойн потегля надолу след зашеметяващо рали. Графика: Bloomberg

„ Параболичният напредък на биткойн е нестабилен в близко бъдеще “, разяснява Скот Минерд, основен капиталов шеф на Guggenheim Investments. Припомняме, че в края на декември Минерд предвижда, че биткойн може да доближи цена от 400 000 $.

Истински вярващите в биткойн настояват, че ралито този път е друго от предишните цикли на взрива му, защото активът се развива с навлизането на институционални вложители и все по-често се преглежда като законен хедж против слабостта на $ и риска от инфлация. Други се тормозят, че ралито е по-скоро подхранвано от големи поредици от фискални и парични тласъци, като в същото време  биткойн  е малко евентуално да служи като жизнеспособна валутна опция.

„ Биткойнът съвсем сигурно се намира в балон и актуалният му ритъм на напредък не е резистентен “, сподели Хауърд Уанг, съосновател на Convoy Investments LLC. Според него макар че може да продължи да се в бъдеще, при настоящето състояние биткойнът е по-скоро значително умозрителен актив.

Toвa нe e пъpвият пo-знaчитeлeн cпaд нa  биткойн  в paмĸитe нa нacтoящия пaзap и ĸpиптoвaлyтaтa мoжe дa ce възcтaнoви oтнoвo и дo 44 000 $ „ пpeди иcтинcĸaтa ĸopeĸция “, счита Виджай Айар.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР